Vold mod mænd

I det sidste halve år har jeg oplevet en vækst i henvendelser fra mænd som har oplevet sig udsat for fysisk og/eller psykisk vold fra deres partner. Det kan skyldes at kvindernes afmagt nu også kommer til udtryk på denne voldsomme måde eller det kan skyldes at mændene nu har modet til at søge hjælp til at standse disse krænkelser.

Det er en voldsom krænkelse når du som mand oplever fysisk og psykisk vold fra en kvinde og du vælger måske at holde det helt for dig selv. Du ydmyger måske dig selv over, at hun har konrollen over dig og at du finder dig i det og vil ikke også ydmyges af dine omgivelser og få at vide, at så er du ikke en rigtig mand.

Og det er også voldsomt hvis du selv fysisk og/eller psykisk krænker en kvinde. I begge tilfælde er konsekvenserne så store, at det er på høje tid at du sætter en stopper for krænkelsen og finder veje til mere foretrukne fortællinger om dig selv og dine relationer.

Hvis du oplever noget af følgende er det vigtigt at du sætter en stopper for det og evt. får støtte hertil:

FYSISK VOLD kan være trusler om fysisk skade, skub, at blive revet,rusket, slået med flad eller knyttet hånd, slået med genstand, sparket, kastet ind mod møbler, vægge, ned ad trappe eller lignende, udsat for kvælningsforsøg eller angrebet med kniv.

PSYKISK VOLD: Direkte trusler i barns/børns tilstedeværelse,at blive degraderet og ydmyget, at blive kontrolleret og domineret, at blive isoleret, modtage trusler om ikke at se børnene, at (ex)partneren sætter splid mellem dig og dine børn eller mellem dig og din øvrige familie og/eller venner; ubehagelige sms’er/mails, stalking.

SEKSUELLE OVERGREB: Ubehagelig seksuel beføling, tvunget samleje.

MATERIEL VOLD: Ødelæggelse af nogle af dine personlige, materielle ejendele med vilje.

6 kommentarer til “Vold mod mænd”

 1. Christian siger:

  Jeg oplever at min kone hidser sig voldsomt op og kaster ting efter mig. Det bliver mere og mere farligt for mig. Jeg går som regel min vej, men kommer alligevel hjem igen. Det sker som regel når jeg er ude med vennerne. Jeg synes hun er meget mistænksom og jalous. Ved ikke hvad jeg skal stille op, for det ender altid med at jeg kommer hjem igen. Så går det nogenlunde indtil vi tager næste tur. På det seneste er hun begyndt at slå mig og nu må der ske noget.

 2. Jørgen siger:

  Du fortæller at du kommer hjem til hende også selvom hun kaster ting efter dig og det bliver mere og mere farligt. Det fortæller måske noget om hvad der er vigtigt for dig. Tænk over hvordan du reagerer når hun kaster ting efter dig eller slår. Har du nogen gange haft en kraft, der gør det muligt for dig at lytte til hende og være nysgerrrig på hende, holde hende fast, tale til hende med en fast beslutsom stemme – eller på anden måde få hende til at stoppe. Prøv at tænke tilbage hvad du gjorde lige dér. Hvis du ikke kan stoppe hende og du ikke kan få din kone til at arbejde med sin agression – eller at I sammen kan arbejde med det, så må der ske noget andet nu. Ring gerne så vi kan vende hele situationen og hvad dit næste skridt kan være.
  Mage hilsner Jørgen

 3. Hej Christian, jeg synes det er modigt af dig at stå frem og fortælle at du oplever disse ting. Jeg ved det er et styk tid siden det blev skrevet og jeg er nu nysgerrig på om du, siden dengang har gjort noget på en anden måde, for at får et andet resultat ? Eller går du stadig hjem igen, som du plejer?

  Dengang jeg var i et lignende parforhold, plejede jeg også at gå mig en tur, så var hun roet sig når jeg kom hjem,,,jeg havde også noget “beroligende” med hjem. Men som du skriver så blussede det op igen og eskalerede. Det blev værre og værre, både psykisk, trusler om at smide mig ud og det der værre var og ved nedgørelse af min person og mit køn, fysisk ved slag og spark og, materielt ved at smadre ting og kaste med kopper og kar, Det endte med at våre veje skiltes og jeg begyndte rejsen på at finde ud af hvad der gjorde at jeg var tiltrukket af denne type kvinde. Det har gjort min tilværelse til min egen, hvor jeg har fundet mit ståsted og fået selvrespekten tilbage..

 4. Jørgen siger:

  Hej Karl Otto.
  Vil være glad hvis du fortæller om hvordan du kom fri af forholdet og volden. Hvad var det for en kraft du var i besiddelse af? Det vil måske være hjælpsomt for andre der står i en lignende situation hvis du vil skrive lidt om det.
  Mange hilsner
  Jørgen

 5. Hej Jørgen,,
  Jeg kom fri af forholdet, fordi vi blev skilt.

  Bagefter har jeg ryddet op i de overbevisninger, der gjorde at jeg var tiltrukket af denne type kvinde/partner.
  Jeg har gået til en terapeut og gået i selvhjælp grupper. Det viste sig at det at være i et voldelig parforhold var et symptom, på hvordan jeg værdsatte mig selv og mit liv.
  Nu er jeg ikke længere tiltrukket af psykisk og fysisk voldelige kvinder eller personer, fordi jeg har fået styrket mit ståsted som den mand jeg er og kan sige til og fra ift disse problematikker. Jeg føler stor frihed og glæde ved mig selv og livet og foretrækker at indgå i ligeværdige og ligesindede relationer, hvor man på en måde fejer for sin egen dør og ikke den andens.. Jeg har det fint med at sige :”tak for kaffe” selvom det er en meget smuk kvinde. Jeg respekterer mig selv :)
  vh Karl-Otto

 6. Stefanie Frid Jørgensen siger:

  Mit navn er Stefanie Frid Jørgensen og jeg er journaliststuderende på Syddansk Universitet. Til en opgave i TV-produktion søger jeg en/to mænd, som har oplevet at blive slået af deres kæreste/kone til et indslag under samme emne. De skal interviewes med kamera. Vil i samme moment gerne have fat i en ekspert, som kan udtale sig om forskellen mellem vold mod kvinde vs. vold mod mænd og hvad konsekvenser er.

  Produktionen vil ikke blive offentliggjort.

  På forhånd tak!

Skriv en kommentar